Naar boven
 
085 070 4777

Waterpret op de Scherpenhof, het hele jaar door!

Wifi beschikbaar rond het hoofdgebouw en in een aantal bungalows
Speciale arrangementen

Lees alles over onze speciale arrangementen en beleef een unieke vakantie op de Scherpenhof.

Bekijk alle arrangementen

Actie op het water

Wie van actie en avontuur houdt, is bij RUBO-watersports aan het goede adres. Met volle vaart op een banaan achter de boot, vliegend over de golven op een wakeboard of waterski’s: een unieke ervaring op de IJssel. Je wordt bijgestaan door een voormalig Nederlands kampioen wakeboarden die je alle tricks van het watersporten bij kan brengen. Hou jij wel van een flinke dosis adrenaline? Boek dan snel een sessie via www.rubowatersports.com.

*Op eigen risico. Kinderen onder de 12 jaar dienen onder begeleiding te zijn van een volwassene.

Zwemplezier en watersport voor jong en oud

De Scherpenhof staat bekend om zijn brede aanbod aan waterpret. Dat is ook geen wonder. Het park beschikt over een groot buitenbad, verwarmd binnenbad, een natuurlijke recreatieplas en natuurlijk de jachthaven aan de prachtige IJssel. Je hoeft niet alleen in het water te dobberen, de Scherpenhof zorgt ervoor dat er genoeg watersportactiviteiten zijn om te beoefenen.

Zwembaden

Je kunt het hele jaar door heerlijk zwemmen in het verwarmde binnenbad (buiten de vakanties aangepaste openingstijden of op verzoek.). Er is een apart gedeelte voor de kleintjes. In de zomermaanden kan je meedoen met activiteiten zoals wateraerobics. Ook voor ontspanning kom je naar het verwarmde binnenzwembad. Als je lekker wilt bijkleuren kan dat natuurlijk ook aan het grote buitenbad. Je kunt daar na het zwemmen je handdoek neerleggen en heerlijk genieten van de zon. Het buitenbad heeft ook een apart peuterbad, zo kunnen ook de allerkleinsten genieten van een dag aan het zwembad. De zwembaden zijn in het hoogseizoen elke dag geopend van 11:00 tot 19:00. In het laagseizoen zijn de zwembaden beperkt of op aanvraag geopend.

Recreatieplas

Naast de zwembaden beschikt het park over een jachthaven en een natuurlijke recreatieplas. De natuurlijke recreatieplas ligt aan een groot zandstrand. Hier kan je tijdens de zomermaanden heerlijk zonnebaden en zandkastelen bouwen. Op het water drijft ook een leuke glijbaan, waarbij je zo het water in roetsjt. Er mogen ook activiteiten worden uitgevoerd zoals suppen en wakeboarden. Aan de recreatieplas zijn er ook speciale plekken voor vakantiegangers die hun hengel uit willen gooien.

Jachthaven aan de IJssel

Direct aan de IJssel ligt de mooie jachthaven. Deze eigen jachthaven beschikt over zeventig ligplaatsen en een aantal plaatsen voor jetski’s. Ideaal voor als je vanuit het vakantiepark een boottochtje op de IJssel wilt maken. Je kunt diverse Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Zutphen regelrecht bezoeken. Ook het gezellige stadje Kampen en de verbinding naar Flevoland, is per boot eenvoudig bereikbaar.

Extreme watersporten

Als je zin hebt in actie op het water heeft de Scherpenhof genoeg keuze. Denk maar aan waterskiën , banaanvaren, paddlesurfing en waterfietsen. Waterskiën is echt aan te raden. Je wordt achter een boot gevestigd en dan ga je over het water. Ook de 6-persoons banaan wordt aan een boot gevestigd en gaat met volle snelheid over het water. Gegarandeerde waterpret. Met de hoge snelheid is nooit te zeggen hoelang je op de banaan blijft zitten. Word je er afgegooid kun je de uitdaging nogmaals aangaan of gewoon heerlijk blijven drijven. Natuurlijk word je bij banaanvaren en waterskien voorzien van een reddingsvest. Deze watersporten zijn via de receptie boekbaar en hiervoor komt een gespecialiseerd bedrijf naar het park toe.