Naar boven
 
085 070 4777

Beleef de natuur rond vakantiepark de Scherpenhof en geniet aan het water, in de bossen en tussen het groen. Gelderland is schitterend!

Wifi beschikbaar rond het hoofdgebouw en in een aantal bungalows
Speciale arrangementen

Lees alles over onze speciale arrangementen en beleef een unieke vakantie op de Scherpenhof.

Bekijk alle arrangementen
  • Puur genieten aan het water van de IJssel
    De rivier de IJssel stroomt direct langs het park. Het is niet alleen het decor voor watersport en vissen, maar het is ook een schitterend stukje natuur. Aan weerszijden van het water lopen de groene uiterwaarden, waar regelmatig koeien en paarden grazen. Daarachter ligt de dijk, soms met een verharde weg erover en soms met enkel geitenpaadjes om overheen te wandelen. Overal heb je een prachtig uitzicht over de groene weiden, de brede rivier met passerende schepen en de omliggende dorpjes.
  • Nationaal Park de Hoge Veluwe – Apeldoorn omstreken - 37 km
    Bij het Nationaalpark de Hoge Veluwe kun je prachtige fietsroutes en wandelpaden volgen. Naast de prachtige zandgronden en bossen van de Veluwe vind je cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst. Ook het wereldberoemde Kröller-Müller Museum maakt deel uit van het park. De Veluwe strekt ook verder uit voorbij het nationaalpark. Schitterende bossen en heidevelden wisselen elkaar af. Schaapskuddes grazen er en het gebied wordt doorkruist door talloze wandel- en fietspaden. In deze schitterende natuur vind je ook veel unieke planten en dieren. In het voorjaar kan je zomaar eens een wild zwijn met jongen tegenkomen, vooral aan het begin van de avond. Hommels en bijen vliegen af en aan over de heide en in de herfst groeien en paddenstoelen in alle kleuren.
  • Salland ontdekken
    Terwolde ligt officieel in Gelderland, maar via de brug bij Deventer bent je ook zo in Overijssel en de mooie streek Salland. Het typische coulisselandschap van uitgestrekte weilanden afgewisseld met houtwallen. Ook hier kan je weer uitstekend fietsen, bijvoorbeeld aan de hand van het fietsknooppunten systeem. Stop onderweg ook eens bij een boerderij waas kaas, yoghurt en melk verkocht worden.