Naar boven
 
085 070 4777

Het veelzijdige recreatiepark de Scherpenhof wacht op u voor de beste vakantie

Wifi beschikbaar rond het hoofdgebouw en in een aantal bungalows
Speciale arrangementen

Lees alles over onze speciale arrangementen en beleef een unieke vakantie op de Scherpenhof.

Bekijk alle arrangementen
Faciliteiten
Plattegrond
Fotogalerij
Faciliteiten
-   Voor iedereen wat wils
 • Houdt u er rekening mee dat de parkfaciliteiten in het voor- en naseizoen, buiten de schoolvakanties om beperkt geopend/beschikbaar kunnen zijn.
 • Recreatie
  Tijdens de schoolvakanties hebben wij een recreatieteam op het park die een divers programma aanbieden: van knutselwerk voor de kleintjes tot een zwemvierdaagse en van een dropping tot playback show.
  In Café Joop en de Saloon kan je heerlijk zitten onder het genot van een drankje. Tijdens de zomervakantie zal er een aantal dagen live muziek aanwezig zijn.
 • Sport en spel
  Je kan het zo gek niet bedenken, maar de Scherpenhof heeft het!
  Recreatiepark De Scherpenhof beschikt over een groot overdekt speelparadijs voor kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar. Verdeeld over meerdere verdiepingen kunnen ze zich er de hele dag uitleven. PlayCity beschikt over glijbanen in alle soorten en maten, een ballenbak, apenbruggen, rodelbanen, balkanonnen en een soft playhoek voor de allerkleinsten.

  Als gast in de bungalows en chalets van recreatiepark de Scherpenhof krijgt u gratis toegang tot PlayCity, voor de campinggasten gelden de reguliere entreekosten. Wij beschikken over 2 all-weather tennisbanen, een voetbalveld, tafeltennistafels, een grote buitenspeeltuin met meer dan 15 speeltoestellen, een zonneweide, skelters en een grote speelhal met videogames. Op de compleet vernieuwde bowlingbaan de Scherpenhof daag je familie en vrienden uit om een strike te gooien. De gezellige banen zijn voorzien van discoverlichting.
 • Culinaire variatie voor elke trek
  Op culinair gebied zijn de mogelijkheden voor onze gasten zeer gevarieerd. In ons bruin café kunt u terecht voor een gezellig borrel met Hollandse muziek.
  In de Saloon kunt u biljarten, maar ook gezellig eten en aan de bar zitten. Verder is er het Havencafé waar u a la carte kunt dineren (openingstijden vindt u bij het restaurant zelf.)
 • Diversen
  Wij beschikken over een wasserette met was- en droogmachines. Geen eigen fiets mee?
  Bij van de Peppel in Nijbroek (5km van het park) kunt u een fietshuren, zij zullen dan voor u worden klaar gezet bij de receptie.
 • Zwemplezier en watersport voor jong en oud
  De Scherpenhof staat bekend om zijn brede aanbod van waterpret. Dat is ook geen wonder.
  Het park beschikt over een groot buitenbad, verwarmd binnenbad, een natuurlijke recreatieplas en, natuurlijk, de jachthaven aan de prachtige IJssel. Je hoeft niet alleen in het water te dobberen, de Scherpenhof zorgt ervoor dat er genoeg watersportactiviteiten zijn om te beoefenen.
 • Zwembaden
  Je kunt heerlijk zwemmen in het verwarmde binnenbad. Er is een apart gedeelte voor de kleintjes. In de zomermaanden kan je meedoen met activiteiten zoals wateraerobics en duikles. Bij de duikles maak je gebruik van echte duikapparatuur! Je krijgt een masker, snorkel, vinnen, pak en een persluchtset, zodat je onder water gewoon kunt ademen. Ook voor ontspanning kom je naar het verwarmde binnenzwembad. Het bad beschikt over een sauna, whirlpool en zonnebank.

  Je krijgt een masker, snorkel, vinnen, pak en persluchtset, zodat je onder water kunt ademen. Ook voor ontspanning kom je naar het verwarmde binnenzwembad. Het bad beschikt over een sauna, whirlpool en zonnebank.
  Als je lekker wilt bijkleuren kan dat natuurlijk ook aan het grote buitenbad. Je kunt daar na het zwemmen je handdoek neerleggen en heerlijk genieten van de zon. Het buitenbad heeft ook een apart peuterbad, zo kunnen ook de allerkleinsten genieten van een dag aan het zwembad.
 • Recreatieplas
  Naast de zwembaden beschikt het park over een haven en een natuurlijke recreatieplas. De natuurlijke recreatieplas ligt aan een groot zandstrand.
  Hier kan je tijdens de zomermaanden heerlijk liggen en zandkastelen bouwen.
  Er mogen ook activiteiten worden uitgevoerd zoals suppen, wakeboarden, en waterfietsen, deze activiteiten regel je aan de receptie. Aan de recreatieplas zijn er ook speciale plekken voor vakantiegangers die hun hengel uit willen gooien.
 • Jachthaven aan de IJssel
  Direct aan de IJssel ligt de grote jachthaven. Deze eigen jachthaven beschikt over zeventig ligplaatsen en een aantal plaatsen voor jetski’s. Ideaal voor als je vanuit het vakantiepark een boottochtje op de IJssel wilt maken. Je kunt rechtstreeks vanuit de haven diverse Hanzesteden zoals Deventer en Zutphen bezoeken. Ook het gezellige stadje Kampen en de met verbinding naar Flevoland, zijn per boot eenvoudig bereikbaar.

  Prijzen jachthaven 2016:
  - Seizoenplaats
  - Passanten plaatsen
  - Seizoenplaats Jetski
  - Boothelling
  - Passanten parklasten
  € 65,00 de strekkende meter
  € 1,50 per meter (per nacht)
  € 250,00
  € 10,00 (9.00 t/m 17.00 uur)
  € 1,50 p.p. nacht
 • Waterpret en watersport
  Wie van actie en avontuur houdt, is bij RUBO-watersports aan het goede adres. Met volle vaart op een banaan achter de boot, vliegend over de golven op een wakeboard of waterskies: een unieke ervaring op de IJssel. Je wordt bijgestaan door een voormalig Nederlands kampioen wakeboarden, die je alle tricks en trucs bij kan brengen. Hou jij wel van een flinke dosis adrenaline? Boek dan snel een sessie!
  *Op eigen risico
De Scherpenhof Plattegrond
Download

Een verblijf op recreatiepark de Scherpenhof betekent een actieve en sportieve vakantie. Het vakantiepark beschikt over 2 all-weather tennisbanen, een voetbalveld, tafeltennistafels, een grote buitenspeeltuin met meer dan 15 speeltoestellen, een zonneweide, skelters en een grote speelhal met videogames.

Kinderen tot 12 jaar kunnen zich de hele dag uitleven in het overdekte speelparadijs, Playcity. Tijdens de schoolvakanties zorgt de Scherpenhof voor een leuk animatieprogramma voor de kinderen. Aan de exclusieve haven en de natuurlijke recreatieplas kunnen watersportactiviteiten worden beoefend. Op de prachtige hoge Veluwe bij Apeldoorn kun je fiets- en wandeltochten maken. Het park biedt een gevarieerde keuze aan eet- en drinkgelegenheden. In de verschillende bars en restaurants kun je heerlijk eten.

In het bruin café kan je terecht voor een gezellig borrel. Aan het einde van een geslaagde dag kan je uitrusten in jouw gezellige bungalow op het vakantiepark. Voor grote groepen is er een royale bungalow voor twaalf personen. De kampeerplaatsen zijn voorzien van een watertappunt en elektriciteitsaansluiting van 4 ampère. Bij de speciale visstekken mag je voor je caravan of tent direct je hengel uitgooien in de IJssel.