Naar boven
 
085 070 4777

Beleef een heerlijke actieve vakantie op vakantiepark de Scherpenhof en geniet met het hele gezin op de fiets, te voet of op het water

Wifi beschikbaar rond het hoofdgebouw en in een aantal bungalows
Speciale arrangementen

Lees alles over onze speciale arrangementen en beleef een unieke vakantie op de Scherpenhof.

Bekijk alle arrangementen
 • Waterpret en watersport
  Wie van actie en avontuur houdt, is bij RUBO-watersports aan het goede adres. Met volle vaart op een banaan achter de boot, vliegend over de golven op een wakeboard of waterskies: een unieke ervaring op de IJssel. Je wordt bijgestaan door een voormalig Nederlands kampioen wakeboarden, die je alle tricks en trucs bij kan brengen. Hou jij wel van een flinke dosis adrenaline? Boek dan snel een sessie!
  *Op eigen risico
 • Op de fiets de omgeving verkennen
  In Terwolde kunt u fietsen huren om de omgeving te verkennen. De groene dijken voeren u mee langs de IJssel, de uiterwaarden met koeien en paarden en prachtige oude boerderijen. In Nationaalpark de Hoge Veluwe kan je de zogenaamde witte fietsen lenen om de natuur van de Veluwe te ontdekken. De goede fietspaden lopen dwars door de bossen en heidevelden, waar schaapskuddes grazen en u tegen zonsondergang misschien wel een wild zwijn zult zien.
 • Een paar tips in de omgeving:
  - De Veluws Landlevenroute bij Twello
  - De Renderklippen fietsroute bij Epe
  - De kastelen en landgoederenfietsroute bij Almen
 • Te voet de natuur in
  Ook wandelend kan je natuurlijk de IJsseldijken en Veluwe verkennen. Het is een leuke korte wandeling naar het dorp Terwolde, bijvoorbeeld voor een vergeten boodschap. Met de auto kan je alle kanten op om een lange wandeling te beginnen.
 • Deze wandelingen liggen niet ver van Recreatiepark de Scherpenhof:
  - Door de bossen van Vaassen
  - Een ommetje Vorden of een kijkje op Landgoed Hackfort bij Vorden
  - Etappe van het Marskramerpad, Klarenbeek - Deventer
 • Te paard erop uit
  Een buitenrit dwars door de natuur, ook dat kan in de buurt van de Scherpenhof. Bijvoorbeeld in Voorst of Wapenveld. Onder begeleiding trek je de bossen in, galopperen over de brede ruiterpaden of stappen over kleine bospaadjes.
 • Recreatieplas – Bussloo/Voorst - 15 km
  De recreatieplas van Bussloo is een meer met zandstrand waar veel te doen is. Vissen, zwemmen, golfen, wandelen, duiken en paardrijden. Het kan allemaal. Ook worden er op Bussloo regelmatig evenementen georganiseerd.
 • Klimbos Veluwe – Apeldoorn - 25 km
  In de bossen rond Apeldoorn ligt Klimbos Veluwe. Het klimbos beschikt over 8 verschillende routes van 0,5 meter tot 18,5 meter hoog, een 550 meter lange tokkelbaan, meer dan 120 bruggen en bungeejumping. Voor de kleintjes is er een speciaal junior Klimbos.
 • Panorama Paviljoen Vadesto – Hattem - 35 km
  Wat vind je leuk om te doen? Waar je ook aan dacht, grote kans dat Vadesto in Hattem het heeft. Er zijn verschillende activiteiten die Vadesto biedt; in-en outdoor, op het water of in de bossen.